Iedereen vraagt zich wel eens af: Hoe wil ik leven? Of: Wat vind ik belangrijk?. Maar een antwoord formuleren is nog niet zo gemakkelijk. Het ontbreekt ons aan taal van de echte dingen. We voelen ons meer op ons gemak bij cijfers en schema’s. Het moet bondig en grijpbaar, terwijl er verandering op verandering plaatsvindt. Hoe vinden we houvast? Mensen hebben het gevoel dat ze het hoofdzakelijk zelf mogen uitzoeken. Die vrijheid is mooi, maar ook wel eens lastig.

 

Dan is het fijn als er een plek bestaat waar je ideeën kunt opdoen en verhalen kunt horen die inspiratie bieden, zonder dat je iets wordt opgelegd. Een warme plek, waar je naartoe kunt om uit te blazen, om bij te tanken, om andere mensen te ontmoeten en je geest te laven en te prikkelen. Zo’n plek is De Nieuwe Poort.

De Nieuwe Poort staat voor aandacht en ideeënrijkdom, voor diepgang en betrokkenheid. Je kunt er tot jezelf komen, nieuwe inspiratie en nieuwe ontmoetingen opdoen. De Nieuwe Poort werd in 2013 opgericht door predikant-ondernemer Ruben van Zwieten.

Inmiddels is de Zuidas niet langer alleen werkgebied, maar ook woongebied. Woningen, kinderopvang en winkels hebben hun deuren geopend. Een culturele en sociaal-maatschappelijke instelling ontbrak echter nog. In de zomer van 2013 nam Ruben van Zwieten, samen met een aantal mecenassen, Dienst Zuidas van de overheid en een aantal andere belanghebbenden, het initiatief tot De Nieuwe Poort.

De ambitie van De Nieuwe Poort bouwt voort op die van Zingeving Zuidas. Vanuit een eigen huis wil De Nieuwe Poort een gemeenschap vormen van werkenden, bewoners, studenten of wie maar belangstelling heeft – op de Zuidas, maar ook daarbuiten. De naam Zingeving Zuidas blijft bestaan voor activiteiten die gericht zijn op de werkende mens op de Zuidas.

Bron: www.denieuwepoort.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s