In het Amstelpark is in maart gestart met het verleggen van kabels en leidingen, ter voorbereiding op de bouw van Zuidasdok en de daarbij horende verbreding van de A10. Hiervoor moet voldoende ruimte worden gecreëerd. Dit gebeurt onder andere door de in de grond aanwezige kabels en leidingen te verwijderen en te verplaatsen.

De kabels en leidingen worden door middel van zogenoemde gestuurde boringen in de grond geplaatst. De nieuwe locatie van de 150 Kv hoogspanningsleiding en de telecomleidingen loopt van het Amstelpark naar de Ouderkerkerdijk en steekt daarbij onder de Amstel door.

Minutieuze voorbereiding

Het verleggen van kabels en leidingen vereist een minutieuze voorbereiding. Voordat de werkzaamheden van start kunnen gaan wordt eerst uitvoerig onderzoek gedaan naar de bodemgesteldheid van de nieuwe locatie en de aldaar aanwezige kabels en leidingen. Aan de hand van deze informatie wordt het tracé met behulp van coördinaten zorgvuldig uitgestippeld.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden zijn in maart gestart en duren tot eind juni 2016 uitgevoerd. Het Amstelpark blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden. Daarnaast is er een aparte bouwweg aangelegd om bezoekers van het park te en het bouwverkeer te scheiden.

Vragen of een kijkje nemen

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met omgevingscoördinator Jeroen van der Linden, telefoonnummer 06 12 345 105 ofomgevingscoordinatie@zuidas.nl. Ook bent u welkom een kijkje te nemen. Rondom het werkterrein zijn halfopen bouwhekken geplaatst die goed uitzicht geven op de werkzaamheden.

Bron: www.amsterdam.nl/zuidas

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s