The Uptown Meat Club is een vleesrestaurant per song. Echte vleesliefhebbers kunnen hun lol op in het restaurant aan de Van Baerlestraat 7, gevestigd naast het populaire visrestaurant The Seafood Bar. De ‘buurrestaurants’ worden nu ook wel de beste en grootste Sof & Turf van Amsterdam genoemd. “Een specifiek concept”, daar gelooft bedenker en mede-oprichter Matthieu Vinkesteyn in.

Alles viel samen

Matthieu kwam al veel in de P.C. Hooftstraat vanwege zijn werk voor een groot Italiaans mode-huis. Hij zag dat er in de straat veel horeca verloren ging. “Het idee om een eigen restaurant te beginnen, speelde al veel langer door mijn hoofd, maar nu viel opeens alles samen. Een bevriende makelaar seinde mij in dat er een pand zou vrijkomen in de buurt”, vertelt Matthieu. “Toen ben ik het idee uit geen werken en op zoek gegaan naar partners. En dat is gelukt’ Niemand van ons komt uit de horeca, maar iedereen vindt het leuk om te doen.”

Alleen het beste is goed genoeg

The Uptown Meat Club is specifiek gericht op vlees. Niet zomaar een stuk vlees, alleen het allerbeste is goed genoeg, zoals USA Black Angus. Matthieu: “Onze leverancier is Nice To Meat voor ons op dit moment de beste leverancier. Daarnaast zijn wij begonnen met een leverancier van rundvlees uit Spanje, Ruisje, Gallego. Naast de smaak, vinden wij het erg belangrijk dat het vlees puur en eerlijk is. Wij willen absoluut weten waar de dieren vandaan komen, hoe zij zijn behandeld en dat zij een waardig en dus diervriendelijk bestaan hebben gehad”

Betaalbare wijnkaart

Naast vlees heeft de kaart van The Uptown Meat Club recente bieden. Afgestemd op de verschillende jaargetijden worden diverse gerechten buiten de kaart om geserveerd. Met bijgerechten als roseval aardappeltjes, heerlijke friet, vers geroosterde groenten en een mix van paddenstoelen maak je je maaltijd compleet. Voor vegetariërs is er onder andere pompoensoep en gnocchi. Alle salades kunnen zonder vlees geserveerd wonden. Ook met de wijnen oir het volgens Matthieu meer dan goed. “Bij elk gerecht hebben wij een passende wijn. Een goede relatie en echte wijnkenner, heeft een fantastische en betaalbare wijnkaart samengesteld. Hierdoor kunnen wij een heel breed publiek verwennen met mooie wijnen.”

Bron: Zie Oud Zuid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s