Zuidas is dé internationale toplocatie van Amsterdam. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen de wijken Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is ruimte voor wonen, werken, studeren en ontspannen. Zuidas is daarnaast nog steeds in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd: kantoren, woningen, voorzieningen én aanpassingen aan de openbare ruimte.

Bouwontwikkelingen

De komende jaren nemen de bouwactiviteiten in Zuidas toe. Tegelijkertijd groeit het aantal gebruikers, bewoners en bezoekers. Zij moeten erop kunnen rekenen dat Zuidas een aangenaam gebied blijft. Daarom stelt de gemeente Amsterdam hoge eisen om tijdens de bouw Zuidas als verblijfsgebied aantrekkelijk te houden. We willen de hinder van bouwwerkzaamheden beperken, zodat mensen in en rondom Zuidas zo min mogelijk last hebben van de bouwontwikkelingen. De grote dichtheid en de beperkte ruimte geven een extra dimensie aan het bouwproces.

Onze eisen hoe wij omgaan met Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie in Zuidas leest u in dit BLVC-kader Zuidas. Dit kader geldt bij alle nieuwe gronduitgiftes in Zuidas waar gebouwd wordt. Ook gelden de eisen voor werkzaamheden waarbij Zuidas opdrachtgever is, zoals de herinrichting van de openbare ruimte. Het zijn eisen waar aannemers tijdens bouw rekening mee moeten houden. Deze eisen zijn niet van toepassing op het project Zuidasdok. Bij Zuidasdok wordt ook rekening gehouden met de omgeving, maar de organisatie hiervan is anders geregeld.

Lees meer in de Raadinformatie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s