Voor het Atrium aan de Parnassusweg zijn wij damwanden aan het trillen om een bouwkuip te maken. Dit geeft geluidsoverlast voor de omgeving. De buurt heeft haar zorgen aan ons geuit. Samen met de buurt hebben we daarom besloten om de komende tijd het geluid 24 uur per dag te meten en direct de resultaten aan hen toe te sturen.

24/7

Wanneer we damwanden trillen geeft dat veel lawaai. Zoveel is zeker. Helemaal wanneer je er direct naast staat is de geluidshinder zo heftig dat je elkaar soms nauwelijks kunt verstaan. Dat is natuurlijk erg vervelend voor de buurt. In overleg en met medewerking van een aantal buren en de aannemer meten wij het geluid nu 24 uur per dag om een vinger aan de pols te kunnen houden.

Doel van de geluidsmeting

Naast het feit dat we als gemeente een goede buur willen zijn, willen we met deze metingen de impact van de werkzaamheden inzichtelijker maken. Door deze transparantie over het gemeten geluid is het ook mogelijk om de gemeten waarden te toetsen aan de wettelijke grenswaarden zodat iedereen weet waar die aan toe is.

Bron: www.amsterdam.nl/zuidas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s