Het verzoek om een dergelijke bedevaartskerk werd door Maria zelf doorgegeven aan Ida Peerdeman, de Amsterdamse zieneres die tussen 1945 en 1959 tientallen boodschappen ontving, waaronder een gebed dat de wereldvrede moest bevorderen.

de4f4bbe-3805-4d3b-874f-0babae6b93a9

In de Diepenbrockstraat in Zuid is sinds 1970 een kapel ingericht voor de beeltenis van de Vrouwe van alle volkeren, maar volgens Mathé Reijnierse van de stichting Lourdes aan de Amstel is een groter gebaar gewenst.

Reijnierse: “Sinds bisschop Punt in 2002 de verschijningen als authentiek bestempelde, staat Amsterdam op gelijke hoogte met bekende bedevaartsoorden als Lourdes en Fatima. Daar komen jaarlijks miljoenen pelgrims naar toe.”

Erkenning door het Vaticaan
Een petitie voor de erkenning van de Amsterdamse Maria door het Vaticaan is volgens Reijnierse inmiddels wereldwijd door achthonderd bisschoppen en kardinalen en zeven miljoen gelovigen ondertekend. Rome heeft desondanks het zogenoemde vijfde Mariale dogma tot op heden niet willen afkondigen.

Ida Peerdeman kreeg op twaalfjarige leeftijd haar eerste visioenen. Dat was in 1917, kort nadat Maria ook in het Portugese Fatima was verschenen. In de jaren veertig en vijftig ontving Peerdeman meer dan vijftig boodschappen die door haar zus werden opgetekend. Maria voorspelde via Peerdeman onder meer de oprichting van de staat Israël en het communistisch bewind in China.

Bron: Het Parool

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s