Uiteraard geeft de Postcode Loterij ook aan goede doelen, maar zelf hebben ze ook nog wel het een en ander te besteden. Zo blijkt uit een artist impression van wat hun nieuwe onderkomen moet worden.

Dit pandje moet het volgens projectontwikkelaar Cerius gaan worden. Volgens het bureau is de aanbesteding nog in volle gang. Op de afbeelding is te zien dat de betonnen muren veelal zijn vervangen door glazen wanden. Ook staat er voor het pand een soort stalen constructie die een boom moet uitbeelden. Hoeveel het nieuwe optrekje kost is niet bekend, maar als we het plaatje moeten geloven zal het behoorlijk in de papieren lopen.

Het pand aan de Prinses Irenstraat is nu een grotendeels leegstaand betonnen kantoorpand. Het pop-up restaurant Baut Zuidas zit op een van de verdiepingen. Wanneer er wordt begonnen met de verbouw, is niet bekend.

1694572907-87de1dd9

Een woordvoerder van de PostcodeLoterij zegt dat er geen geld dat bestemd is voor goede doelen in het pand wordt gestoken. Wij zijn met de Goede Doelen Loterijen (Postcode, BankGiro en Vriendenloterij) de grootste fondsenwerver ter wereld. De helft van elke euro die wordt ingelegd gaat naar het goede doel. Vorig jaar 443 miljoen euro. Dertig procent van de totale inleg gaat naar prijzen. En twintig procent naar de bedrijfsvoering.’ Een snelle rekensom leert dat dat dan ongeveer 177 miljoen euro is.

Het pand kost 22 miljoen euro. ‘Dat je aan goede doelen werkt betekent niet dat je in een kartonnen doos moet zitten’, zegt de woordvoerder. ‘We investeren in dit pand, dat al jaren leeg staat. En we delen het met andere gebruikers. Met de inrichting proberen we recht te doen aan onze doelstelling; een groene, rechtvaardige wereld. het wordt energie-neutraal en krijgt een dak van zonnecollectoren.’

Bron: AT5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s