Imaging Center: meest innovatieve centrum voor geneesmiddelenontwikkeling. Op 10 mei hebben Wouter Bos en prof.dr. Bob Pinedo de eerste paal geslagen van het VUmc Imaging Center Amsterdam op de Zuidas. Hierin komt een hightech radio-chemisch laboratorium (TracerCenterAmsterdam) voor de ontwikkeling van geneesmiddelen en therapie op maat. Vanaf 2019 biedt het VUmc Imaging Center – naast het lab – onderdak aan de modernste scanners en lasers voor behandeling en onderzoek.

Ook het bedrijfsleven zal van de faciliteiten gebruik kunnen maken. Dit alles gaat grote winst opleveren voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoeningen of hart- en vaatziekte. Het centrum geeft ook een grote economische impuls aan Amsterdam en de regio.

Imaging
In het nieuwe VUmc Imaging Center Amsterdam komen de nieuwste medische beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines bij elkaar. Nu zijn die nog verspreid over 25 locaties op de campus op de Zuidas. Door de concentratie op één plek zijn er kostenvoordelen en kunnen partijen kennis beter delen.

Subsidies
VUmc financiert zelf het overgrote deel van de bouw van het VUmc Imaging Center en heeft subsidies ontvangen uit het Europese subsidieprogramma Kansen voor West II (vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling), van de gemeente Amsterdam, het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Holland. Het Imaging Center wordt ook ondersteund door de Amsterdam Economic Board en het Topsectorenbeleid Life, Sciences & Health.

Bron: VUmc

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s