Op 1 juni 2016 vond de officiële start plaats van de bouw van Woontoren Xavier aan de Zuidas in Amsterdam. De eerste damwanden zijn aangebracht. Om de omgeving te ontzien van trilling en geluid werden deze gedrukt in sets van 4 planken.

Statig, stijlvol en royaal kenmerken van de unieke woontoren op de Zuidas. Het project omvat 3 torens: 1 gebouw van 22 lagen en 2 urban villa’s van elk 6 lagen. Daarin zijn in totaal 110 huurappartementen opgenomen die door Syntrus Achmea in het hoger segment zullen worden verhuurd. Daarnaast komen er 49 koopappartementen in het hoger tot exclusief segment. De koopappartementen bevinden zich exclusief op de 12e tot en met 22e woonlaag van de hoge woontoren. In de hoogbouw is een commerciële plint opgenomen. Een parkeergarage biedt plaats aan ca. 125 auto’s.

De woningen in de hoogbouw hebben een oppervlakte tussen 65 en 320 m2, een kwalitatief hoog afwerkingsniveau, een zuid georiënteerde buitenruimte en een hoog plafond. Dankzij de grote raampartijen is er veel lichtinval en een spectaculair uitzicht over de stad en verder.

images-nieuws-02-nieuws-2016-q2-160601-start-xavier-3.450_336

De woontoren wordt gerealiseerd door Waal, in opdracht van Zuidschans C.V. (AM en BPD). Het gebouw werd ontworpen door KenK Architecten. De oplevering zal medio 2018 plaatsvinden.

Bron: www.waal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s