Het Beatrixpark is aangelegd in 1938 en is één van de oudste parken in Amsterdam. Midden in de dynamische Zuidas vormt het een oase van rust en groen. Voor de locatie waar het oude Sint Nicolaaslyceum stond is samen met bewoners, gebruikers en leerlingen een nieuw ontwerp gemaakt, het Co-creatieplan voor het zuidelijke deel van het Beatrixpark. De herinrichting van dit deel van het Beatrixpark is eind 2016 klaar.

Werkzaamheden heden-eind 2016

  • Tussen de kantoren en de Beethovenstraat wordt een laad- en losweg en fietspad aangelegd. Dit gebeurt in twee fasen. De eerste fase is het deel ten noorden van de fietstunnel en is nu in uitvoering. De werkzaamheden zijn half maart gereed.
  • De tweede fase is het deel ten zuiden van het tunneltje: de werkzaamheden vinden plaats vanaf eind maart tot en met half juli. Tijdens deze werkzaamheden is het fietspad afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het fietstunneltje onder de Beethovenstraat en het fietspad ten westen van de Beethovenstraat. In de afbeelding hieronder is de omleiding (oranje) weergegeven.

frrfrfrfrf

Afbeelding: omleiding (oranje) fietsers

  • Vanaf nu tot en met april werkt NUON aan warmteboringen onder de A10 door. Daarvoor is er in het Beatrixpark een werkterrein ingericht.
  • In april 2016 leveren wij het speelobject op. En is de definitieve fietsroute door het park klaar.
  • Begin 2016 verbinden wij het water van de vijver met het water onder de brug. Het gebied tussen de vijver en de nieuwbouw van AkzoNobel wordt opgeknapt en we starten met de aanleg van het fietspad tussen AkzoNobel en Stibbe. In het voorjaar en najaar van 2016 worden nieuwe bomen en ander groen geplant.

Wat merkt u ervan?

Tijdens de werkzaamheden in het park, zoals de NUON warmteboring worden de fietsroutes tijdelijk omgelegd.

Bron: Gemeente Amsterdam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s