Bouwbedrijf M.J. de Nijs en zonen BV gaat binnenkort starten met werkzaamheden die als overlast bevonden kunnen worden omtrent de uitbreiding van de Gerrit Rietveld Academie.

Eerder is er een eerste nieuwsbrief gepubliceerd waarin deze werkzaamheden al kort waren beschreven. Doordat Zuidas de rust in de buurt zoveel mogelijk wil handhaven en het belangrijk vindt dat bewoners op tijd en goed worden geïnformeerd, willen we u hiermee op de hoogte stellen van de te starten werkzaamheden.

We zullen 13 juni gaan starten met het intrillen van de damwanden. Deze werkzaamheden zullen 2 weken gaan duren en dit zal het meeste geluid produceren. Vanuit het bestek zijn er trilling en geluids-eisen gesteld die wij moeten en zullen handhaven. Dit zal gecontroleerd worden door een extern bedrijf met monitoring apparatuur. Van te voren zal er een 0-meting worden gedaan om de huidige geluidsbelasting vast te stellen. Dit is noodzakelijk om de grenswaarden van overschrijding vast te stellen. De toegestane geluidsbelasting op de gevels van belende bebouw mag maximaal 65 dB zijn.

Wanneer de eis wordt overschreden krijgt het externe bedrijf een melding. De melding wordt direct gecommuniceerd naar de uitvoerder die ter plaatste altijd aanwezig zal zijn. De uitvoerder zal hiernaar handelen en zorgen dat het geluid of het aantal trillingen per minuut wordt gereduceerd.

Na de werkzaamheden ontvangt de Nijs een rapport met daarin het overzicht wat we daadwerkelijk aan geluid- en trillingfrequentie hebben geproduceerd. Hierin zal aan op te maken zijn dat we binnen de gestelde eis zijn gebleven.

Aansluitend zullen wij een aantal dagen gaan ontgraven om vervolgens de palen te gaan boren. Er is gekozen om de palen te gaan boren omdat dit aanzienlijk minder geluidsoverlast geeft dan de palen te heien. Hierbij zal er ook gebruik gemaakt worden van geluidsmetingen. Deze werkzaamheden zullen circa 4 weken duren. Bij het boren zal er aanzienlijk minder geluid worden geproduceerd dan bij de damwanden. Wat betekent dit voor u? Het intrillen van de damwand kunt u ervaren als overlast. Deze twee activiteiten zijn noodzakelijk om het complex te realiseren. Mocht u vragen of klachten heeft kunt u mailen naar gra@denijs.nl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s