Voor de kavels langs de A10 in Zuidas wordt een tender – een soort competitie – uitgeschreven. Dit maakte Klaas de Boer, directeur van de afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam, bekend op de vastgoedbeurs Provada in de Rai. Naar verwachting starten we in het najaar van 2016 met de selectieprocedure. De kavels kunnen op z’n vroegst in 2018 geleverd worden.

Gemengde functies langs de A10 in Kop Zuidas

De te ontwikkelen strook langs de A10 ligt in het noordoostelijk deel van Zuidas. Het maakt onderdeel uit van de randbebouwing in het deelgebied Kop Zuidas en sluit aan op de bebouwing langs de Europaboulevard. De komende jaren herontwikkelen we Kop Zuidas tot een levendige en duurzame buurt. We willen de A10-strook in erfpacht uitgeven aan partijen die er een gemengde bestemming met kantoren, bedrijven, voorzieningen en (bijzondere vormen van) wonen willen realiseren.

Kop Zuidas_A10 zone_Render Photomatch_01062016 V001
Het gaat om het oranje gedeelte zoals aangegeven op deze plattegrond.

1 miljoen m2

Klaas de Boer neemt eind 2016 afscheid als directeur van Zuidas. Hij heeft een hoop ambities waar weten te maken in de afgelopen jaren, maar ook na zijn vertrek gaan we gewoon door met de ontwikkeling van Zuidas als internationaal hoogwaardig zaken- en kennisdistrict tot een multifunctioneel stadscentrum voor wonen, werken en recreëren. Tot 2030 wordt nog ruim 1 miljoen m2 aan kantoren, woningen en voorzieningen gerealiseerd. Bovendien start in 2017 de bouw van één van de belangrijkste infrastructurele projecten voor de Metropoolregio Amsterdam: Zuidasdok. De belangstelling voor Zuidas als ontwikkelingsgebied blijft onverminderd groot.

Luchtfoto Kop Zuidas met naamborden

Uitstekende kwaliteit door creativiteit

Als gemeente verwachten we met het uitschrijven van een tender de creativiteit in de markt maximaal te benutten om zo de beste kwaliteit voor het gebied te realiseren. De Boer hoopt op een geweldige gemengde ontwikkeling van kantoren, woningen en voorzieningen. “Van een iconische allure,’ zegt hij met een glimlach. De A10-strook is een van de weinige nog beschikbare zichtlocaties aan de A10 en hij ziet graag dat deze ultiem benut wordt De Boer hoopt en verwacht dat ontwikkelaars alles uit zichtzelf halen om het gebied een schitterend aangezicht te geven.Voor meer informatie zie: de tenderbrochure ‘A10-strook Kop Zuidas’

Bron: Gemeente Amsterdam

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s