De Tweeling op de Amsterdamse Zuidas is vanaf volgend jaar niet langer een tweeling. De ene toren wordt een hotel, terwijl de andere een kantoortoren blijft.

Akzo Nobel verruilde eerder dit jaar al één van de torens aan de Strawinskylaan voor een nieuwbouwpand elders op de Zuidas en advocatenkantoor Stibbe doet hetzelfde deze maand nog. Daarmee komen de twee gebouwen uit de jaren 90, door hun huurders ook wel bekend als de Akzo- en Stibbetorens, leeg te staan.

Dat biedt verhuurder Commerz Real en vastgoedontwikkelaar Provast de mogelijkheid de Twin Towers te transformeren naar een kantoor- en hoteltoren genaamd Two Amsterdam. Het gebouw met kantoren wordt verbreed, al neemt de hoeveelheid kantoorruimte in totaal wel af van 32.000 vierkante meter naar 20.000.

De andere toren wordt iets verhoogd en krijgt een viersterrenhotel met zo’n 330 kamers, een skybar en een toprestaurant. Onder de gebouwen komt een parkeergarage met 380 parkeerplaatsen en tussen de gebouwen moet een tuin komen.

De transformatie van de torens moet in 2017 van start gaan. Eind 2018 moet het project klaar zijn. De herontwikkeling zou gemoeid zijn met een bedrag van 250 miljoen euro, meldt Vastgoedjournaal.

Bron: Het Parool

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s