De Zuidas staat de komende jaren voor een grote uitdaging. Aan de ene kant groeit en bloeit het gebied met kantoren, woningen en faciliteiten en neemt de bedrijvigheid alleen maar toe. Aan de andere kant, juist vanwege de groei, zal er de komende tien jaar enorm gebouwd gaan worden. En is overlast voor de mensen die wonen, werken en ondernemen op de Zuidas onvermijdelijk. Twee totaal verschillende type mensen zullen de komende jaren veel met elkaar optrekken. De bouwers in hun oranje jassen en de zakenmannen en -vrouwen in hun zakelijke tenue. Ze zijn net zo verschillend als dat ze elkaar nodig hebben. En dat levert verrassende ontmoetingen op. Deze week Ivo Taal, ontwikkelmanager G&S Vastgoed, en Feico Born, heimeester bij Sterk Heiwerken.

 

Ivo Taal: “Bij G&S werk ik sinds augustus 2015 aan een van de eerste gebouwen aan de Zuidas: Het Atrium. We zijn in 2015 gestart met de renovatie van Het Atrium en de bouw van een nieuwe parkeergarage rondom het gebouw. Dit voorjaar zijn we begonnen met de nieuwbouw torens. In zijn totaliteit een groot en complex project waar alle facetten van her- en nieuwbouwontwikkeling bij elkaar komen. Ik fungeer als een spin in het web tussen diverse stakeholders zoals de gemeente, belanghebbenden uit de directe omgeving, adviseurs, nieuwe- en bestaande huurders en  aannemers. Dat betekent onder andere vergaderen op projectleiders- en directieniveau, wekelijks met elkaar de stand van het bouwproces doornemen, maar zo nu en dan ook eens bijpraten in de bouwkeet. Het is een eervolle taak om een van de oudste gebouwen aan de Zuidas nieuw leven in te blazen. De plannen op papier beginnen nu echt vorm te krijgen dankzij Feico en zijn collega’s. Daar heb ik veel bewondering voor. Elke week maken ze nieuwe stappen.”

 

Feico Born: “Wij brengen de stalen damwanden aan voor de ondergrondse parkeergarage bij  het Atrium. Als heibaas ben ik verantwoordelijk voor alle werkzaamheden onder de kraan. Het werk bij het Atrium is best een uitdaging omdat de ruimte zeer beperkt is. Voor dit werk kom ik overal en je bent lekker buiten. Ik zou niet zoals de zakenmannen- en vrouwen op de Zuidas de hele dag op kantoor kunnen zitten. Met mijn collega’s leg ik altijd de basis voor een project. Dat betekent dat we het uiteindelijke resultaat dus niet meemaken. Soms rijden we er na een tijdje weer langs en zien we dan pas wat het geworden is.”

 

Tekst: Kika Samsom

Bron: Hello Zuidas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s