Atrium

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het Atrium gebouw op de hoek van de Strawinskylaan en de Parnassusweg uitgebreid wordt. Er worden twee nieuwe torens bijgebouwd en er komt een ondergrondse parkeergarage. Tijdens de bouwwerkzaamheden is er gekozen voor geluidsarme bouwmethoden om overlast zoveel mogelijk te beperken. Het fietspad aan de Parnassusweg ter hoogte van de Strawinskylaan is tot en met december afgesloten. Omfietsen kan via de overkant van de Parnassusweg. Door middel van borden wordt er duidelijk aangegeven waar je kunt oversteken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden van de ondergrondse parkeergarage en de torens eind 2016 gereed.

De Boelelaan West

Recent is nabij het gebouw “The Edge” van Deloitte een rioolgemaal gerealiseerd. Om het riool ten zuiden van de De Boelelaan hierop aan te sluiten moet er een verbinding onder de kruising van de De Boelelaan met de Van der Boechorststraat worden gerealiseerd. In juli en augustus zal hieraan gewerkt gaan worden. Het kruispunt wordt deze twee maanden afgesloten voor al het autoverkeer en één week voor de tram. Houd voor deze ontwikkeling de website van GVB (www.gvb.nl) in de gaten. Voor fiets- en voetgangers blijft de weg open en gebouwen zoals de VU en het VUmc blijven bereikbaar.

De Boelelaan Oost

In maart is er gestart met de werkzaamheden aan de De Boelelaan Oost. De komende twee jaar gaat de De Boelelaan, vanaf de Beethovenstraat tot aan de Europaboulevard, helemaal op de schop. Alle gebouwen blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Dat neemt niet weg dat tijdens de werkzaamheden de drukte op de wegen ontzettend toe zal gaan nemen. Vanaf september 2016 zal de rijweg van de De Boelelaan Oost versmallen van vier naar twee rijstroken en worden er omleidingsroutes ingesteld voor een deel van het verkeer.

Bereikbaarheid Zuidas

Voor zowel de De Boelelaan West als de De Boelelaan Oost geldt dat de bereikbaarheid van Zuidas afneemt. Houdt daarom rekening met omleidingen, vertragingen en extra reistijd. Met name als er in de spits gereisd wordt. Maak, indien mogelijk, gebruik van een alternatieve vervoerswijze zoals het openbaar vervoer of de fiets. U kunt er ook voor kiezen om elders te parkeren en het laatste stuk met het openbaar vervoer af te leggen. Kijk voor een geschikte Park & Ride op de website: www.amsterdam.nl/penr

Werkgevers kunnen ook zelf aan de slag met de bereikbaarheid voor hun werknemers. Kijk hiervoor op de website van www.wijzijnbreikers.nl

Bron: Hello Zuidas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s