Duizenden vierkante meters kantoor staan er leeg in de stad, met name bij Sloterdijk en in Zuidoost. Maar toch zeggen de vastgoedadviseurs van CBRE dat er een tekort aan kantoorruimte dreigt, als er nu niet ingegrepen wordt.

Op de vraag of het niet een grote grap is antwoordt Rudolf de Boer, de directeur van CBRE ontkennend. ‘Het is eigenlijk ook wel weer goed nieuws. Wat je ziet is dat Amsterdam binnen de randstad het meest profiteert van de economische groei’. Volgens De Boer heeft de gemeente heel veel werk gemaakt van het ombouwen van lege kantoren naar bijvoorbeeld studentenwoningen, hotels, of culturele broedplaatsen. Die transformatie is volgens hem zo succesvol dat er nu een tekort aan kantoren dreigt.

Gemeente: geen sprak van krapte
Dat verwachte tekort zouden de vastgoedadviseurs van CBRE graag willen wegwerken door nieuwe kantoren te bouwen op de Zuidas. Maar daar worden door de gemeente voornamelijk woningen gebouwd. De gemeente zegt in een reactie dat de groei met het huidige beleid in goede handen is. Van een krapte is volgens hun geen sprake en nieuwbouw wordt alleen onder strikte voorwaarden toegestaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s