Nadat de Rotterdamse vestiging van NautaDutilh begin dit jaar al verhuisde naar het nieuwe kantoorpand First Rotterdam, vindt er eind augustus ook een verhuizing in Amsterdam plaats. NautaDutilh steekt er het spoor langs de Zuidas over en verkast van het WTC naar het half juni opgeleverde gebouw 400 Beethoven, aan de Beethovenstraat.

Het architectonisch ontwerp van 400 Beethovenstraat is gebaseerd op drie thema’s: de ‘shifting corner’, het ‘phase changing’-karakter en het concept van ‘thuiskomen’, aldus architect Ben van Berkel. Het totaal verhuurbare vloeroppervlak van het gebouw bedraagt zo’n 12.500 m2, waarvan NautaDutilh het grootste deel zal innemen. Het kantoor laat in WTC Amsterdam zo’n 14.000 m2 achter.

NautaDutilh laat weten op maandag 29 augustus de deuren te openen aan de Beethovenstraat. ‘Beethoven400 is door het BREEAM Excellent-certificaat geheel passend bij onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen,’ aldus bestuursleden Erik Geerling en Gaike Dalenoord.

NautaDutilh is niet het enige advocatenkantoor dat deze zomer verhuist binnen het Zuidas-gebied. Op 20 juni betrok Stibbe zijn nieuwe kantoorpand aan het Beethovenplein, naast het het nieuwe kantoor van AkzoNobel.

Bron: Advocatie.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s