Dit voorjaar heeft de minister van Infrastructuur en Milieu het tracébesluit Zuidasdok vastgesteld en heeft de gemeenteraad ingestemd met de vaststelling van het bestemmingsplan Zuidasdok en het exploitatieplan. Na de vaststelling volgde een termijn van zes weken, waarin een ieder die zich niet kon vinden in deze besluiten, de mogelijkheid had beroep in te stellen bij de Raad van State.

Op vrijdag 24 juni 2016 is de beroepstermijn van het tracébesluit, het bestemmingsplan Zuidasdok en de vaststelling van het exploitatieplan beëindigd. In totaal zijn 18 beroepsschriften ontvangen: acht beroepsschriften tegen zowel het tracébesluit als het bestemmingsplan Zuidasdok, negen tegen het tracébesluit en één tegen het bestemmingsplan.

Uitspraak binnen zes maanden

De Raad van State buigt zich over de beroepsschriften en zal binnen zes maanden – na einddatum beroepstermijn – uitspraak doen. In de huidige planning voor de werkzaamheden Zuidasdok is reeds rekening gehouden met een dergelijke beroepsprocedure. Voor de planning heeft dit daarom geen gevolgen.

Bron: Dienst Zuidas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s