Het Grachtenfestival in Amsterdam is hét podium voor jonge musici van over de hele wereld. Musici die met zorg worden gekozen en die tijdens dit klassiekemuziekfestival een breed publiek trakteren op hoogstaande concerten. Van 12 t/m 21 augustus vinden in heel Amsterdam concerten plaats op bijzondere plekken, zo ook in Zuidas. En daar zijn we blij mee.

Want het Grachtenfestival is een unieke ervaring voor bezoekers en musici. Enerzijds door de combinatie van een bijzondere locatie en repertoire maar ook omdat de klassieke muziek, uitgevoerd op hoog niveau, op een toegankelijke manier wordt gepresenteerd. Met concerten in onder andere het Beatrixpark, het Mahlerplein en het nieuwe (nog niet bewoonde) wooncomplex Summertime doet Zuidas een aardige duit in het zakje. Met eigenlijk weinig echte grachten, maar daarom misschien wel extra bijzonder.

Dit gaat er allemaal gebeuren:

Dinsdag 16 augustus | 12.30 – 13. 30 uur

Latoen in het Beatrixpark

Latoen is en 10-koppig koperensemble met slagwerk dat speciaal voor het Grachtenfestival een overbruggend programma presenteert. Een concert nabij het groen, op een verscholen plekje tussen bijzondere Zuidas-architectuur. Adres: Beethovenplein 2 (het plein achter Nicolaas Lyceum, Stibbe en AkzoNobel).

Latoen

Woensdag 17 augustus | 12.30 – 13.30 uur

Noota Saxophone Duo in wooncomplex Summertime

Noota Saxophone Duo is een jong en internationaal saxofoonduo bestaande uit Marijke Schröer (Nederlandse) en David Christóbal Litago (Spanjaard). Noota gaf onder meer concerten in ‘Casa de Cultura; in Villalgordo del Jucar (Spanje); in het ‘BethaniënKlooster’ (Amsterdam) en de Oosterpoort in Groningen. Bekijk meteen ook als een van de eersten woongebouw Summertime van binnen. Adres: Gustav Mahlerlaan 637

Noota

Donderdag 18 augustus | 17.00 – 18.00 uur

Pelgrim Brass op het podium van kunstproject Palace Ruin

Pelgrim Brass bestaat uit vijf ambitieuze koperblazers uit Rotterdam. Het kwintet stelt eigenzinnige programma’s samen voor elke bijzondere locatie waar ze spelen. Muziek rondom de periode 1887 – 1929, een programma met Robert Fuchs (docent Mahler), Mahler zelf, Brahms en andere componisten uit die periode. Het belooft een bijzonder concert te worden, uitgevoerd op een bijzondere locatie midden in het hart van de Amsterdamse Zuidas.

maxresdefault

Bron: Dienst Zuidas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s