Met dit overzicht geeft de afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam een tussentijds overzicht van de gebiedsontwikkeling in Zuidas.

screen-shot-2017-01-14-at-23-34-21Belangrijkste activiteiten 1e half jaar 2016:

 • De ondergrondse etsparkeergarage onder het Gustav Mahlerplein is gerealiseerd. Met deze nieuwe etsenstalling heeft Zuidas er een hyper­ moderne stalling bij met maar liefst 3.000 plaatsen. De stalling vervangt 1.500 bovengrondse plaatsen en verdubbelt dus zo de capaciteit aan de Zuidkant van station Amsterdam Zuid. De stalling beschikt ook over een dynamisch etsverwijssysteem dat etsers verwijst naar beschikbare parkeerruimte.
 • In het Beatrixpark is de eerste fase van de herinrichting afgerond en zijn de werkzaamheden voorlopig even klaar. De etsroute door het park is vanaf september in gebruik genomen. In het park zijn het speelobject, tnesstoestellen, de Prinses Irenebrug en de uitkijktoren opgeleverd. Ook zijn er op diverse plekken in het park bomen en planten aangebracht en start in november een pilot met planten die de luchtkwaliteit verbeteren.
 • De inrichting van het maaiveld rond 900 Mahler (kavel 14) en Summertime (kavel 12) en rond de stadsvilla’s (kavel 1a) zijn uitgevoerd. Ook maakten we een nieuw ontwerp voor de zuidzijde van het Gustav Mahlerplein. Er komt hier meer groen en er zal een duidelijke verbinding worden gelegd met het noordelijke deel van het plein.
 • De nieuwe multifunctionele parkeergarage van de RAI is opgeleverd. In de directe omgeving van de RAI was veel parkeerruimte weggevallen, om die reden was een nieuwe parkeergarage op eigen terrein nodig. Met acht parkeerdekken en een hoogte van 30 meter is er plaats voor ongeveer 1000 auto’s. Het exibele ontwerp maakt het parkeergebouw multifunctioneel. De parkeergarage is gebouwd op mogelijke andere toepassingen in de toekomst, zoals kantoren.
 • Leef Zuidas is de opvolger van het levendigheids­ programma 15by15 (2010 ­ 2015) en is het uitvoeringsplan op leefbaarheid en levendigheid van de Visie Zuidas. De Visie en Leef Zuidas worden in oktober 2016 ter besluitvorming aan de Raad voorgelegd. In dat kader zijn informatieavonden georganiseerd. Ook is bijgedragen aan de

  jaarlijkse terugkerende evenementen zoals de Open Torendag, Hakken en Pakkenrun, Zuidas Cup (voetbal), de Zuidasrun, On the Roof lmfestival, Artzuid, Grachtenfestival, Zuidas Culinair Zomerfeest.

  Screen Shot 2017-01-14 at 23.40.14.png

  Bron: Dienst Zuidas

   

   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s