De Fred heeft allure. Het chique urbane woongebouw heeft voldoende volume om zich staande te houden tussen de grote kantoor- en schoolgebouwen in de omgeving. Door de hoogteverschillen van de drie gebouwen doet het echter nergens te massief of kolossaal aan. De beige natuurstenen gevels met de donkere koperkleurige kozijnen geven het gebouw zijn exclusieve uitstraling. Opvallend grote raampartijen zijn diep in de gevel geplaatst wat een zowel transparant als stevig beeld oplevert.

Jong en oud

De Fred bestaat uit drie verschillende gebouwen. Gebouw A aan de Fred. Roeskestraat, de zuidzijde van het wooncomplex, is met zijn elf woonlagen het hoogst. De daarachter gelegen gebouwen B en C variëren in hoogte van vijf tot negen woonlagen. Hiermee biedt het wooncomplex stevigheid naar de ring toe en sluit het aan de noordzijde met de lagere woonblokken aan bij de bestaande bebouwing aan de overzijde van het Zuider Amstelkanaal. Achter de chique gevels gaat een grote variatie aan woningtypen schuil. Hiermee komt De Fred tegemoet aan de woonwensen van zowel jong als oud.

Binnen en buiten

All appartementen hebben een plafondhoogte van 3 meter en zijn natuurlijk van alle luxe en comfort voorzien. Bijzonder voor Amsterdamse begrippen is dat ze bovendien allemaal over een riante buitenruimte beschikken. De benedenwoningen hebben zelfs een eigen tuin. Aan de Fred. Roeskestraat zijn de balkons uitgevoerd met grote glazen vouwpuien. Hierdoor is de buitenruimte als volwaardig balkon, maar ook als serre te gebruiken. En dan is er nog de prachtig ingerichte groene binnentuin met vijver en vlindertuin, waar de drie woonblokken in een U-vorm omheen gegroepeerd liggen. De binnentuin is een heerlijke plek om even te gaan zitten en tot rust te komen. Vanuit de imposante hoofdentree aan de Fred. Roeskestraat biedt een grote glazen gevel een prachtige doorkijk naar de tuin.

adv

Huur en koop

In De Fred heeft u de keuze uit zowel huur- als koopappartementen. In gebouw A komen 110 exclusieve vrije sector huurappartementen. In gebouw B worden 20 en aan het water gelegen gebouw C worden 47 riante koopappartementen gerealiseerd. De woonoppervlakken variëren van circa 60 m2 tot 120 m2 en 3 penthouses van circa 200 m2 voorzien van ruim balkon over de gehele breedte en een dakterras. Uiteraard is het appartement van uw keuze voorzien van een badkamer en keuken van hoog niveau. U kunt kiezen uit een aantal opties, passend bij uw eigen smaak. In de afgesloten ondergelegen parkeergarage zijn parkeerplaatsen beschikbaar. U gaat met de lift naar boven en u bent thuis in De Fred.

Bron: defred020.nl

Advertisements